ΑΔΕΙΑ ΚΑΤΟΧΗΣ ΣΚΥΛΟΥ

Από το Σεπτέμβριο 2008 τέθηκε σε ισχύ νόμος, στην Ελβετία, ο οποίος υποχρεώνει τους κατόχους κατοικίδιων ζώων να παρακολουθούν μαθήματα για την φροντίδα των τετράποδων συντρόφων τους.
Έτσι, το κράτος εξασφαλίζει ότι όποιος αποκτά ζώο, είναι σε θέση να το φροντίζει σωστά.
Παράδειγμα προς μίμηση για το ελληνικό κράτος και για κάθε κράτος που δεν διαθέτει ανάλογη νομοθεσία.
Οι κτηνίατροι στην Ελλάδα καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με ιδιοκτήτες κατοικίδιων που είτε τα απέκτησαν προσφάτως χωρίς να γνωρίζουν ούτε πώς να τα επιλέξουν ούτε πόσο κόπο, χρόνο και χρήμα πρέπει να διαθέσουν για να τους εξασφαλίσουν τις κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης, σωστή διατροφή και ιατρική περίθαλψη, είτε τα έχουν πολύ καιρό αλλά οι γνώσεις τους σχετικά με τα παραπάνω θέματα είναι ελλιπείς και οι αντιλήψεις τους λανθασμένες. Το αποτέλεσμα είναι η διατήρηση ζώων χωρίς να τους παρέχονται τα απαραίτητα ή η εγκατάλειψη ζώων από ανθρώπους οι οποίοι εκ των υστέρων διαπίστωσαν ότι δεν είναι σε θέση να τα φροντίσουν.
Η εκπαίδευση για τη φροντίδα των μικρών μας φίλων προάγει τη φιλοζωική παιδεία που είναι δείκτης πολιτισμού μιας κοινωνίας, λύνει το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων οριστικά, προλαμβάνοντας την εγκατάλειψή τους, συμβάλλει στη δημόσια υγεία. Τέλος, προλαμβάνει ακόμα και οικογενειακά προβλήματα που ενδέχεται να προκύψουν από την κακή επιλογή ή την ελλιπή φροντίδα των κατοικίδιων, ιδιαίτερα όταν υπάρχουν μικρά παιδιά που έχουν δεθεί συναισθηματικά με τα κατοικίδια της οικογένειας.

Επάνω!

Πηγή: www.vetgr.spaces.live.com

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

  • Θετική εκπαίδευση σκύλων
    θετική εκπαίδευση