ΦΟΡΟΥΜ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΖΩΩΝ:

Αφιερωμένο εξαιρετικά στον «αρμόδιο» υπουργό.

Ένα Φόρουμ Καταγραφής Κακοποιήσεων δημιουργήθηκε από ομάδα φιλόζωων στην προσπάθεια να ανταποκριθούν στο μείζον αυτό πρόβλημα για το οποίο η Πολιτεία αγρόν αγοράζει. Στο φόρουμ αυτό καλούμαστε να συμμετάσχουμε όλοι ενεργά «κρεμώντας» καθημερινά τις κακοποιήσεις ζώων που μας γνωστοποιούνται ώστε να δημιουργηθεί ένα αναλυτικό αρχείο – ημερολόγιο. Μέσα από τη δημοσιοποίηση των συμβάντων αυτών ευελπιστούμε να βγάλουμε το «αρμόδιο» υπουργείο από την εικονική πραγματικότητα την οποία φαίνεται να βιώνει. Συγκεκριμένα, είτε πρόκειται για πλάνη, είτε για γενικευμένη συγκάλυψη, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θεωρεί τα περιστατικά κακοποίησης ως μεμονωμένα, και ανταποκρίνεται σε αυτά με… τυποποιημένες απαντήσεις. Μήπως αυτή η τυποποίηση των απαντήσεων προδίδει την ανάγκη τυπικής αλλά όχι ουσιαστικής αντιμετώπισης ενός μαζικού φαινομένου; Χαρακτηριστική της αφασίας του υπουργείου είναι και η απάντηση του Υπουργού Αλέξανδρου Κοντού, στη Βουλή σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου, Μανώλη Στρατάκη.

Συγκεκριμένα αναφέρουμε από την απάντηση του υπουργού:


1. «Τα περιστατικά κακοποίησης ζώων αποτελούν μεμονωμένα φαινόμενα τα οποία καταδικάζονται απερίφραστα και κατηγορηματικά από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τις Υπηρεσίες του, οι οποίες επαγρυπνούν για την αντιμετώπισή τους.»
β.  Οι καταδίκες μιλάνε από μόνες τους: Μια (1) μοναδική περίπτωση κακοποίησης έχει καταδικαστεί στα χρονικά χωρίς, φυσικά, οιαδήποτε συμμετοχή της πολιτείας.
2. «Επισημαίνεται και είναι άξιο απορίας το γεγονός ότι κάθε φορά που αναλαμβάνονται ενέργειες από τις αρμόδιες αρχές για την εφαρμογή των προαναφερομένων διατάξεων (σημ.: αναφέρεται στην ψευδερμηνευτική εγκύκλιο Κιλτίδη)  την ίδια χρονική στιγμή βλέπουν το φως της δημοσιότητας γενικόλογες καταγγελίες ή εγείρονται αντιδράσεις για δήθεν κακοποίηση των ζώων στη Χώρα μας και την ευλογοφανή, στη συνέχεια, σύνδεσή τους με την υπονόμευση του τουρισμού της.»

Άξιο απορίας το ότι την ίδια στιγμή που ο Υπουργός Αγρ. Αναπτ. θεωρεί τα περιστατικά κακοποίησης μεμονωμένα και κατασκευασμένα – την ίδια ακριβώς στιγμή ο Υπουργός Τουρισμού Άρης Σπηλιωτόπουλος, σε δημοσίευμα της Καθημερινής (της 03/09/08) τοποθετεί την κακομεταχείριση ζώων ανάμεσα στα 10 συνηθέστερα και σοβαρότερα παράπονα των τουριστών.
Όμως τα έχουμε ξαναπεί, η προστασία των ζώων αποτελεί ζήτημα πολιτισμού και όχι αγροτικής και κτηνοτροφικής ανάπτυξης. Όταν αποφασίσουν να ευαισθητοποιηθούν στο ζήτημα οι δημόσιοι υπάλληλοι του υπουργείου των δασοκαταπατήσεων και των σφαγείων, ελπίζουμε η προστασία των ζώων να έχει μεταφερθεί σε ένα πιο αρμόδιο υπουργείο.

http://animalabuseingreecearchive.freeforums.org/
ΠΗΓΗ:
www.gavmagazine.gr Κλέα Μοριανού

Επάνω!

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

  • Θετική εκπαίδευση σκύλων
    θετική εκπαίδευση