Κυνηγόσκυλα:

Βίσλα

Βίσλα

Το Βίσλα προέρχεται από την Ουγγαρία. Το ουγγρικό Βίσλα είναι κυνηγετικό σκυλί και κατοικίδιο ζώο, αν και ανά τους αιώνες θεωρείτο περισσότερο σκυλί για το κυνήγι από ότι απλό κατοικίδιο. Είναι φυσικός κυνηγός με ανεπτυγμένη την όσφρηση του και απίστευτα δεκτικός στην εκπαίδευση.

Εμφάνιση

Το ύψος για τα αρσενικά είναι 56-61 εκατοστά και για τα θηλυκά 52-57. Το τρίχωμα του Βίσλα είναι σκούρο σταρένιο ή σκούρο χρυσαφί. Υπάρχουν περιπτώσεις που υπάρχει ένα λευκό σημάδι στο στήθος του σκυλιού. Γενικότερα αυτή η ράτσα δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα όσον αφορά το τρίχωμα της. Μπορείτε να αφαιρέσετε τις νεκρές τρίχες κατά την περίοδο της τριχόπτωσης με μια ελαστική βούρτσα. Μέσος όρος ζωής 12-15 χρόνια.

Χαρακτήρας

Το Βίσλα είναι αρκετά υπερκινητικό, ενεργητικό, ευγενικό και πιστό σκυλί. Διαμορφώνει γρήγορα στενούς δεσμούς με τους ιδιοκτήτες του, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών. Είναι αρκετά ήσυχο και γαυγίζει μόνο όταν προκληθεί. Μερικές φορές όταν αισθανθεί παραμελημένο ή απλά θέλει κάτι, θα κλάψει. Είναι φυσικός κυνηγός με άριστη ικανότητα να πιάνει τα θηράματα σε έδαφος και νερό, εκμεταλλευόμενος στο έπακρο το κυνηγετικό του ένστικτο. χρειάζεται ήπια και θετική εκπαίδευση (όπως όλα τα σκυλιά) δεδομένου του ευαίσθητου χαρακτήρα που διαθέτει, ο οποίος μπορεί να τραυματιστεί αν χειριστεί με διαφορετικό και σκληρό τρόπο. Είναι άριστος κολυμβητής και κολυμπά συχνά και σε πισίνα εάν κάποια είναι διαθέσιμη. Απαιτεί πολλή άσκηση για να παραμείνει υγιές και χαρούμενο. Προτιμήστε να κάνετε την εκπαίδευση του σε ένα μεγάλο χώρο χωρίς λουρί. Είναι ιδιαίτερα ευφυής, και απολαμβάνει την άσκηση που τον προκαλεί σωματικά και πνευματικά. Το Βίσλα που δεν θα τύχει αρκετής προσοχής και άσκησης, τείνει να κάνει καταστροφές και να είναι υπερενεργητικό. Μπορεί επίσης να γίνει καταθλιπτικό ή να προβεί σε παράλογες ψυχαναγκαστικές συμπεριφορές όπως το επίμονο γλείψιμο. Θέλει να είναι συνέχεια με τους ιδιοκτήτες του και θα κοιμηθεί στο κρεβάτι μαζί τους εάν του το επιτρέψουν. Έχει μια συνήθεια να γλύφει το πρόσωπο του ιδιοκτήτη.

Επάνω!


Αγγλικό Κόκερ Σπάνιελ

Κόκερ Σπάνιελ

Το Κόκερ Σπάνιελ προέρχεται από την Αγγλία και ανήκει συγκεκριμένα στην οικογένεια των κυνηγετικών και θηραματοφόρων σκύλων. Συνήθως το ονομάζουν σκέτο Κόκερ, σε αντίθεση με το “ξαδερφάκι” του, το Αμερικάνικο Κόκερ Σπάνιελ που χρησιμοποιεί ολόκληρο το όνομα του.

Εμφάνιση

Το Κόκερ χαρακτηρίζεται από ένα βλέμμα γεμάτο εξυπνάδα και εγρήγορση. Το ύψος για τα αρσενικά είναι 39-41 εκατοστά και για τα θηλυκά 38-39. Έχει λείο, μαλακό τρίχωμα μέσου μεγέθους. Το πιο συνηθισμένο του χρώμα είναι το κοκκινωπό καφέ, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις που παρουσιάζουν μαύρο, λευκό και σοκολατί χρώμα. Η περιποίηση του τριχώματος και ο καθαρισμός των αφτιών κρίνεται επιβεβλημένος και πρέπει να αποτελεί την καθημερινή φροντίδα του Κόκερ. Τα πιο συνηθισμένα προβλήματα υγείας που μπορείτε να συναντήσετε σε ένα Κόκερ είναι οι δερματικές αλλεργίες, η κώφωση και σε εξαιρετικές περιπτώσεις οι καλοήθεις όγκοι. Μέσος όρος ζωής είναι τα 11 με 12 χρόνια.

Χαρακτήρας

Δεν του αρέσει να μένει μόνο του και θα δεθεί πολύ με ένα μέλος της οικογένειας. Είναι αρκετά ψηλά στην λίστα με τα πιο έξυπνα σκυλιά στον κόσμο και αυτό κάνει την εκπαίδευση του σχετικά εύκολη. Χρειάζεται σίγουρα 3 βόλτες την ημέρα και λατρεύει τους περιπάτους στην ύπαιθρο. Έχει ιδιαίτερη σχέση με το νερό και τρελαίνεται για το κολύμπι. Δύο από τους πιο διάσημους ανθρώπους του πλανήτη, ο Robert Kennedy και ο Richard Nixon είχαν για κατοικίδια Κόκερ Σπάνιελ. Τα πάει εξαιρετικά καλά με τα παιδιά, αλλά είναι καλό να το προστατεύεται όταν το παιχνίδι τους αρχίζει και γίνεται άγριο.

Επάνω!


Επανιέλ Μπρετόν

Επανιέλ Μπρετόν

Το Επανιέλ Μπρετόν είναι κυνηγόσκυλο, ειδικευμένο στο κυνήγι πουλιών. Αναπαράχθηκε στην Γαλλία του 19ου αιώνα, ενώ παρατηρήθηκε η μορφή του σε ταπετσαρίες του 1850. Πλέον, είναι σκύλος για αγώνες και δημοφιλές κατοικίδιο ζώο.

Εμφάνιση

Το ύψος του φτάνει τα 50 εκατοστά και ζυγίζει περίπου 15 κιλά. Είναι εξαιρετικά αθλητικό σκυλί, μυώδες χωρίς να είναι βαρύ. Χαρακτηρίζεται από μακριά πόδια και έξυπνο βλέμμα. Μπορεί κάποιο Επανιέλ να γεννηθεί με κοντή ουρά ή με μακριά. Στις χώρες που επιτρέπεται, η μακριά ουρά κόβεται. Το συναντάμε σε πολλά χρώματα, με συνηθέστερο το πορτοκαλί, άσπρο και μαύρο. Δεν χρειάζεται καθημερινό βούρτσισμα, μια περιποίηση τριχώματος μία φορά την εβδομάδα αρκεί για να διατηρηθεί καθαρό. Η επιληψία και η δυσπλασία ισχίου είναι συνηθισμένα προβλήματα για αυτήν την ράτσα. Μέσος όρος ζωής είναι τα 12-14 χρόνια.

Χαρακτήρας

Είναι εξαιρετικό σκυλί στο κυνήγι καθώς και εξαιρετικό κατοικίδιο για οικογένειες. Το Επανιέλ Μπρετόν χρειάζεται καθημερινή άσκηση και κρίνεται απαραίτητο να υπάρχει περιφραγμένη αυλή για να τρέχει. Αν δεν ασκηθεί αρκετά, μπορεί να γίνει καταστροφικό με έπιπλα και αντικείμενα. Αν δεν υπάρξει σωστή κοινωνικοποίηση μπορεί να εξελιχθεί σε ένα πολύ ντροπαλό και αποστασιοποιημένο σκυλί. Του αρέσει να βρίσκει και να ξετρυπώνει διάφορα πράγματα και έχει καλή σχέση με το νερό. Γαυγίζει μόνο όταν μυριστεί κίνδυνο. Απολαμβάνει ιδιαιτέρως τις δοκιμασίες με ασκήσεις ευκινησίας και οποιαδήποτε άλλη άσκηση του προσφέρετε

Επάνω!


Ντάτσχαουντ

Ντάτσχαουντ

Το Ντάτσχαουντ κατάγεται από την Γερμανία και χαρακτηρίζεται από το μακρόστενο σχήμα του. Είναι κατοικίδιο ζώο και κυνηγετικός σκύλος. Έχει άριστες επιδόσεις στο κυνήγι των κουναβιών, λαγών, ελαφιών και αλεπούδων.

Εμφάνιση

Το Ντάτσχαουντ είναι γνωστό για το μακρόστενο σχήμα του σώματος του. Τα πόδια του είναι μυώδη και σταθερά. Έχει μεγάλες πατούσες, για να τον εξυπηρετούν στο σκάψιμο. Το δέρμα του είναι ελαστικό για να μην σκίζεται κάθε φορά που κυνηγάει σε μικρά και γεμάτα μυτερές άκρες λαγούμια. Έχει μεγάλο στήθος για να παρέχει αρκετό αέρα, έτσι ώστε να αντέχει κατά την διάρκεια του κυνηγιού. Διαιρείται σε 3 κατηγορίες: το κανονικό, τη μινιατούρα και το κάνινχεν. Το κανονικό Ντάτσχαουντ χαρακτηρίζεται από τις διαστάσεις του στήθους του που υπερβαίνει τα 35 εκατοστά, η μινιατούρα με διαστάσεις στήθους 30-35 εκατοστά και το κάνινχεν κάτω των 30 εκατοστών. Το Ντάτσχαουντ έχει κοντό λείο τρίχωμα και τις περισσότερες φορές κόκκινο-καφέ. Απομακρύνετε τις νεκρές τρίχες με μία ελαστική βούρτσα και καθαρίστε τακτικά τα αφτιά του.

Χαρακτήρας

Έχει δυνατό γαύγισμα και χωρίς κατάλληλη εκπαίδευση μπορεί να γίνει πολύ ενοχλητικό. Είναι γνωστό για την πίστη και την αφοσίωση του στον ιδιοκτήτη του. Αν το αφήσετε μόνο θα κλαίει μέχρι να επιστρέψετε να του κάνετε παρέα. Είναι πολύ επιρρεπής στο άγχος αποχωρισμού και είναι ένα πρόβλημα που θα πρέπει να αντιμετωπίσετε από τη μέρα απόκτησης του για να το λύσετε. Πολλές φορές αυτό το άγχος το διοχετεύει στην καταστροφή επίπλων και αντικειμένων. Είναι ζωηρό, παιχνιδιάρικο, πολυμήχανο και αρκετά περίεργο. Εξαιτίας του κυνηγετικού του ενστίκτου, θα πρέπει να προσέχετε όταν το φέρνετε σε επαφή με άλλα μικρά ζώα.

Επάνω!


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

  • Θετική εκπαίδευση σκύλων
    θετική εκπαίδευση