Σκύλοι επαναφοράς & σκύλοι του νερού:

Λαμπραντόρ

Λαμπραντόρ

Το Λαμπραντόρ είναι η πιο γνωστή και αγαπητή ράτσα παγκοσμίως, καθώς επίσης και ο πιο δημοφιλής σκύλος εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Αυστραλία και πολλές άλλες χώρες. Χρησιμοποιείται ευρέως από την αστυνομία και άλλους επίσημους οργανισμούς για τις δυνατότητές ανίχνευσης του. Με την κατάλληλη εκπαίδευση, το Λαμπραντόρ είναι ένας από τους πιο αξιόπιστους και υπάκουους σκύλους.

Εμφάνιση

Το Λαμπραντόρ είναι σχετικά μεγάλο σκυλί, ζυγίζει 25-36 κιλά και έχει ύψος 53-61 εκατοστά. Τα χρώματα που απαντώνται είναι το μαύρο, το σοκολατί και το κίτρινο. Επειδή αναπαράχθηκε αρχικά για να βγάζει θηράματα μέσα από το νερό, λατρεύει το κολύμπι και τα παιχνίδια με το νερό. Για διευκόλυνση στη κολύμβηση, έχει αδιάβροχη γούνα και μεμβράνες που ενώνουν τα δάχτυλα στα πέλματα του. Έχει μαύρη μύτη η οποία μπορεί με τον καιρό να αλλάξει χρώμα και να γίνει ροζ. Η περιποίηση του τριχώματος του δεν είναι δύσκολη. Βουρτσίστε το μια φορά την εβδομάδα και δώστε περισσότερη προσοχή κατά την διάρκεια της τριχόπτωσης. Μέσος όρος ζωής 12-13 χρόνια.

Χαρακτήρας

Είναι εξαιρετικός σκύλος για οικογένειες. Αγαπά τα παιδιά και είναι δεκτικός στους επισκέπτες, κάτι που δεν τον κάνει καλό φύλακα. Έχει την τάση να τρώει υπερβολικά, για αυτό προσέξτε ιδιαίτερα την διατροφή του. Ο ιδανικός ιδιοκτήτης για ένα Λαμπραντόρ, είναι μια οικογένεια με πρόσβαση σε λίμνη και μεγάλη υπομονή στο παιχνίδι «φέρε». Έχει εξαιρετικές οσφρητικές ικανότητες που αξιοποιούνται σε έρευνες για εγκλήματα. Τόσο σωματικά όσο και πνευματικά ωριμάζει πολύ πιο αργά από τα υπόλοιπα σκυλιά. Έχει εκπληκτικές επιδόσεις στα κάθε είδους αγωνίσματα και στην έρευνα, αλλά είναι και πρώτος στους διαγωνισμούς υπακοής. Βγάλτε το Λαμπραντόρ έξω για μακρινές βόλτες και δώστε του την ευκαιρία να τρέξει και να παίξει χωρίς το λουρί.

Επάνω!

Γκόλντεν Ριτρίβερ

Γκόλντεν Ριτρίβερ

Το Γκόλντεν Ριτρίβερ αναπτύχθηκε αρχικά στην Αγγλία για να επαναφέρει τα υδρόβια πουλιά κατά τη διάρκεια του κυνηγιού. Για αυτό το λόγο έχει την ικανότητα να μην καταστρέφει το θήραμα, διαθέτοντας μαλακό δάγκωμα και μια ενστικτώδη αγάπη για το νερό. Η νοημοσύνη του το καθιστά ιδανικό για ποικίλους ρόλους συμπεριλαμβανομένης της ανίχνευσης ναρκωτικών, του κυνηγιού, του σκυλιού οδηγού και την αναζήτησης και διάσωσης αγνοουμένων. Είναι ένα από τα δημοφιλέστερα κατοικίδια ζώα στον κόσμο.

Εμφάνιση

Όπως υποδεικνύει το όνομα του, το τρίχωμα του κυμαίνεται από το πολύ ανοιχτόχρωμο χρυσαφί μέχρι το πολύ σκουρόχρωμο χρυσαφί τόνο. Το τρίχωμα είναι πυκνό και αδιάβροχο, και μπορεί να είναι ίσιο ή ελαφρώς κυματιστό. Καθώς ένα Γκόλντεν Ριτρίβερ μεγαλώνει , το τρίχωμα του μπορεί να γίνει πιο σκούρο ή πιο ανοιχτό, και ταυτόχρονα να παρατηρηθεί μια λεύκανση της γούνας γύρω από το πρόσωπο. Δεν πρέπει ποτέ να έχει πολύ μακρύ τρίχωμα, καθώς αυτό μπορεί να θεωρείται μειονέκτημα σε ορισμένες εργασίες του σκυλιού. Το ύψος μέχρι τους ώμους είναι σχεδόν το ίδιο για τα αρσενικά και τα θηλυκά και είναι από 56-61 εκατοστά. Πρέπει να περιποιείστε το τρίχωμα τακτικά με βούρτσα ή με χτένα. Μέσος όρος ζωής είναι τα 10-12 χρόνια.

Χαρακτήρας

Το Γκόλντεν Ριτρίβερ είναι μια φυλή που περιγράφεται συνήθως ως «ευγενική, φιλική και γεμάτη αυτοπεποίθηση». Είναι φιλικό και με τους ιδιοκτήτες του και με τους ξένους, κάτι που το κάνει ακατάλληλο για σκυλί φύλακα. Οποιαδήποτε μορφή απρόκλητης επιθετικότητας ή εχθρότητας είτε προς τους ανθρώπους, είτε προς σκυλιά ή άλλα ζώα, δεν συνάδει με τα χαρακτηριστικά της φυλής και θεωρείται σοβαρό ελάττωμα. Ούτε θα έπρεπε ένα Γκόλντεν Ριτρίβερ να είναι αδικαιολόγητα συνεσταλμένο ή νευρικό. Το τυπικό Γκόλντεν Ριτρίβερ είναι ήρεμο, ευφυές με μια εξαιρετική προθυμία να ευχαριστεί. Χρειάζεται πολύ καθημερινή άσκηση, οπότε σκεφτείτε να συμμετέχετε σε αγώνες agility. Θεωρείται το τέταρτο πιο έξυπνο σκυλί παγκοσμίως και έχει εξαιρετική υπομονή με τα “σκληρά” παιχνίδια των παιδιών. Θέλει πολύ να έχει ένα σκοπό και να δουλεύει για κάτι, αλλά επειδή μπορεί να δουλεύει μέχρι τελικής πτώσης, πρέπει να φροντίζετε για την ξεκούραση του και να μην το υπερφορτώνετε. Είναι πολύ ανταγωνιστικό σε αγώνες agility και άλλους διαγωνισμούς. Τα πάει αρκετά καλά με άλλα σκυλιά και κατοικίδια ζώα. Είναι πολύ κοινωνικό και πρόθυμο να μάθει. Για τους λόγους αυτούς προτιμάται ως οδηγός τυφλών και σκυλί διάσωσης. Ένα εκπληκτικό χάρισμα του Γκόλντεν Ριτρίβερ είναι ότι είναι δεκτικό στο να αναθρέψει διαφορετικής φυλής «εγκαταλελειμμένα» ζώα και πολλές φορές μπορεί να θηλάσει αυτά τα ζώα, χωρίς να έχει γεννήσει προηγουμένως.

Επάνω!

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

  • Θετική εκπαίδευση σκύλων
    θετική εκπαίδευση